Thunderbird & Lightning » Tidszone problem

Dannycool
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: man 7. aug 2017 09:28

Tidszone problem

Indlægaf Dannycool » man 7. aug 2017 09:56

Hej

Når jeg opretter en mødeindkaldelse i Thunderbird til kl. 10:00 i Tidszone America/Godthab og sender den til en modtager som bruger Outlook som også "bor" i tidszonen Nuuk(Godthåb) i Outlook optræder indkaldelsen som om den er indkaldt til kl. 11

Jeg har ikke noget problem Thunderbird - Thunderbird imellem ligesom hvis jeg sender til en Thunderbird i Dansk tidszone så er tiden korrekt forskudt 4 timer som den skal være, men problemet er det samme hvis jeg sender til en Outlook i Dansk tidszone hvor tiden er +1 time!

Er det Thunderbird eller Outlook der har problemet med den Grønlandske tidszone?

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11854
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Tidszone problem

Indlægaf Kim Ludvigsen » man 7. aug 2017 10:47

Jeg ved ikke, hvor problemet opstår, men jeg spekulerer på, om ikke problemet skyldes forskellig/forkert håndtering af sommertid.

Forskellen kan være i programmernes håndtering, men måske også i styresystemets håndtering. Hvis muligt, så prøv lige at tjekke om styresystemet i begge computere er sat til at bruge sommertid i tidszone-indstillingerne.
Mvh. Kim

Jørgen Rasmussen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 5209
Tilmeldt: fre 28. dec 2007 16:40
Geografisk sted: Aarhus

Re: Tidszone problem

Indlægaf Jørgen Rasmussen » man 7. aug 2017 11:01

Hvis problemet er på Outlook.com, så kontrollér lige tidszone-indstillingerne der. https://outlook.live.com/owa/?path=/options/regional
Hilsen Jørgen

Dannycool
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: man 7. aug 2017 09:28

Re: Tidszone problem

Indlægaf Dannycool » man 7. aug 2017 13:03

Hej Igen

Problemet har været der igennem lang tid men har ikke været et problem for os da vi ikke har brugt det meget, men det er vi begyndt at gøre!
Så det er ikke sommertid/vintertids problem... det har jeg tjekket

Følgende er tjekket:
(Thunderbird PC'ere)
- Tjekket tidszoner i Windows samt Thunderbird står korrekt
- Tjekket håndtering af sommertidsskift

(GMail konti)
- Tjekket tidszoner er opsat korrekt

(Outlook PC'ere)
Problemet med forskydningen på +1 time for møde indkaldelser fra Thunderbird med Grønlandsk tidszone er tjekket hos 3 forskellige virksomheder hvor de 2 af dem har jeg ikke mulighed for at tjekke deres opsætning, men den 3. virksomhed fik jeg lov til at tjekke "PC'ere, Outlook og Exchange server" for korrekt opsat tid, sommertid/vintertid og tidszone

Thunderbird med DK-tidzone til Outlook med både DK-tidszone og GL-Tidszone virker det fint

Håber i har nogle ideer :-)

/Daniel

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11854
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Tidszone problem

Indlægaf Kim Ludvigsen » man 7. aug 2017 20:04

Øv, jeg havde håbet, at en af computerne havde fået ændret tiden manuelt i stedet for gennem funktionen til sommertid. Jeg har desværre ingen ide om, hvad der kan være galt.

Jeg ved ikke, hvor nørdet du er, men du kan evt. prøve at kigge på kildekoden i en mail. Prøv at få en Outlook-bruger til at sende dig en mail. Tjek så kildekoden ved hjælp af genvejstasten Ctrl+U. Måske du så kan se på de forskellige tidsstempler i mailens header, hvornår der forsvinder eller kommer en ekstra time på.

Du kan evt. også prøve at sende en mail til dem, og så få dem til at videresende mailen til dig som en vedhæftet fil. Du kan så på samme måde prøve at gennemgå headeren i den vedhæftede fil.
Mvh. Kim