Thunderbird & Lightning » Navn med til modtagers e-mail

Viggo B.
 

Navn med til modtagers e-mail

Indlægaf Viggo B. » tirs 5. dec 2017 23:09

Jeg har netop installeret Thunderbird mail system og fået overført kontakter og e-mails fra tidligere Windows live mail (det var lidt svært).

Men jeg har et problem med e-mails, som jeg sender. Under kontakter har jeg fornavn og efternavn. Når jeg vil sende en e-mail, så får jeg ikke programmet til at tage fornavn og efternavn med under til-feltet og modtagerens e-mail-adresse. Jeg kan kun sende med den "rene" e-mail-adresse.

Er der en opsætning, som jeg ikke har fundet endnu, hvor jeg kan få fornavn og efternavn på modtager(e) ind i e-mail?

Jeg ønsker også disse navne med i listen over sendte e-mails. Når jeg bruger svar på en modtaget e-mail, så kommer navnet på modtager fint med.

På forhånd tak for din hjælp.

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

ojunker
 
Indlæg: 343
Tilmeldt: tirs 9. mar 2010 00:37
Geografisk sted: Aarhus

Re: Navn med til modtagers e-mail

Indlægaf ojunker » tirs 5. dec 2017 23:45

Overførsel af kontakter, kan ofte volde problemer.
Hvis du prøver at redigere én af kontakterne i din adressebog vil du under fanen "Kontakt" se flere felter, først felterne "Fornavn:" og "Efternavn:", som muligvis er udfyldt, afhængig af hvordan du har gennemført din overførsel.
Derefter har du et felt, "Vis som:". Tekst, der står i dette felt, bliver vist sammen med e-mailadressen.
Skriv f.eks. For- og efternavn, og det bliver vist foran e-mailadressen.
Er feltet blankt, får du kun vist e-mailadressen.
Mvh. Ole

Viggo B.
 

Re: Navn med til modtagers e-mail

Indlægaf Viggo B. » ons 6. dec 2017 01:50

Ja, jeg er helt enig i, at overførsel af kontakter kan volde - og har voldt mig problemer. Men det er faktisk lykkedes mig at få de rigtige felter ind med fornavn og efternavn mv. Så det er ikke problemet. Mine kontaktpersoner HAR fornavn og efternavn i de rigtige felter i adressekartoteket.

Problemet er, at jeg ikke kan få Thunderbird til at bruge fornavn og efternavn fra adressekartoteket, når jeg vil sende en ny mail til en person fra kartoteket. Her indsættes alene e-mail-adressen og ikke personnavnet.

Viggo B.
 

Re: Navn med til modtagers e-mail

Indlægaf Viggo B. » ons 6. dec 2017 02:49

ojunker skrev: Derefter har du et felt, "Vis som:". Tekst, der står i dette felt, bliver vist sammen med e-mailadressen.


Beklager ojunker - jeg fik ikke læst dig tydeligt nok. Ved hjælp af Excel har jeg fået dannet en csv-fil, som inkluderer et felt sammensat af fornavn og efternavn. Den fil har jeg så importeret til adressekartotek og dermed udfyldt feltet "vis som" for de ca. 1000 kontakter, som jeg har. Og det virker nu - tak :)