KompoZer / Nvu » Problemer med CSS

Knud O
 

Problemer med CSS

Indlægaf Knud O » ons 26. maj 2010 18:52

Hej.
Prøver på at lave en side ved hjælp af KompoZer og et eksternt stilark.
Når jeg skifter mellem design og kodevisning for at skrive kode direkte og så skifter tilbage til design igen, så virker stil-arket ikke og der er skrevet *| foran hver stil. :cry:
Se vedheftede udklip.

mvh :? Knud

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; da; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3
Vedhæftede filer
udklip KompoZer.JPG

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons 26. maj 2010 19:00

Det ser lidt specielt ud. Har du mulighed for at lægge en prøveside med problemet ud på nettet?
Mvh. Kim

Knud O
 

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Knud O » ons 26. maj 2010 19:38

Hej.
Så har jeg lagt siden og stylesheet op på nettet, men som du kan se virker det ikke.

Her er nogenlunde som jeg har gjort:
1. Åbnet en ny side
2. skrevet hoved øverst, markeret det.
3. gået ind i CSS-editor og omrettet stil3.css.
4. oprettet stil på hoved.
5. oprettet stil på body.
6. oprettet stil på ramme.
7. gået tilbage i kildekode og oprettet div boks for ramme
8. nu var der så skrevet *| foran hver stil.

linket er her:
http://2xolsen.dk/index3.html

:shock: Knud

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons 26. maj 2010 19:53

Jeg forstår ikke punkt 3.

Dit stilark hedder ikke stil3.css - det hedder stil2.css.

"omrettet" betyder det "oprettet" eller "omdøbt" eller noget tredje?

P.S. Tak for en udførlig beskrivelse.
Mvh. Kim

Gæst
 

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Gæst » ons 26. maj 2010 20:06

Hej.
Det er en dobbelt trykfejl, der skulle selvfølgelig stå oprettet stil2.css.

:shock: Knud

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons 26. maj 2010 20:23

Jeg kan ikke genskabe problemet her.

Hvilken version af KompoZer benytter du?

Prøv evt. at lukke KompoZer. Åbn så stilark2.css med Notesblok og ret stilnavnene til de rigtige. Gem filen, og prøv så at åbne siden i KompoZer for at se, om der atter indsættes stjerner.
Mvh. Kim

Gæst
 

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Gæst » ons 26. maj 2010 21:23

Jeg har rettet stilarket som du har foreslået, men der går ikke ret lang tid så er problemet der igen.

Jeg har version 0.8b3(20100301).

:) Knud

Knud O
 

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Knud O » ons 26. maj 2010 21:39

Kommer lige til at tænke på at jeg først har haft ver. 0.7.10 installeret, men der var de samme problemer.
Derfor gik jeg ind i kontrolpanel og fjernede programmet.
Kan det være det der stadig spøger?

8) Knud

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » tors 27. maj 2010 06:51

Når du har problemet i begge versioner, så udelukker det en fejl i beta-versionen.

Jeg kan ikke huske at have hørt om problemet tidligere, og jeg kan ikke finde noget på nettet om det - det er svært at søge på.

Kan du genskabe problemet, forstået på den måde, at det altid opstår, når du følger den samme fremgangsmåde, som du har beskrevet tidligere?

DU kan evt. prøve at nulstille indstillingerne i programmet, men vær opmærksom på, at det også vil slette dine overførselsoplysninger. Du nulstiller således:
Luk KompoZer
Klik på Windows-logoet (startknappen)
I skrivefeltet nederst, skriv: %appdata%
Tryk på Enter
I den åbnede mappe finder og sletter du alle undermapper, der hedder noget med kompozer. Du har sikkert to: kompozer og kompozer.net

Næste gang du åbner KompoZer vil alle indstillinger være nulstillede.
Mvh. Kim

Jesper Kristensen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 6520
Tilmeldt: lør 26. feb 2005 11:27
Geografisk sted: København

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Jesper Kristensen » tors 27. maj 2010 08:14

Jeg kan huske jeg har set dette på Planet Mozilla.
Her: http://kazhack.org/?post/2010/02/23/KompoZer-0.8b2
Ved ikke om det kan bruges til noget

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » tors 27. maj 2010 08:23

Der er fejlen sør'me nævnt!

Den burde være rettet i den nye version, så måske den har overlevet på en eller anden måde i profilen. I så fald burde en nulstilling af indstillingerne som tidligere nævnt fjerne fejlen.

Men det kan selvfølgelig også være, at fejlen er dukket op igen i den nyeste beta, og så vil en nulstilling ikke hjælpe.
Mvh. Kim

Gæst
 

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Gæst » tors 27. maj 2010 09:28

Nu har jeg gjort som du har foreslået, men jeg når ikke ret langt ind i ”layoutet” af siden før problemet er der igen, og det er hver gang ifbm at jeg går ind i kildekoden og retter.

Når jeg starter siden laver jeg 3 linier ala den opskrift fra ”Layout med stil” og laver div-bokse for dem.
Opretter så det eksterne stilark.
Opretter stil for body og en stil (ramme) til at centrere siden.
Så highlighter jeg den første linie (hoved) og opretter stil for dette, men skulle dette så ikke automatisk lave designet, det gør det ikke, så må jeg gå ind i kildekoden og fjerne <span></span>
og det er nok herunder at ”ulykken” sker, måske ikke nødvendigvis på første eller anden stil.
Noget andet der har undret mig, er der sker en udvidelse af den pgl boks hvis jeg sætter padding (indrykning) til et eller andet, det burde vel ikke ske.

Alle disse problemer ærgrer mig lidt, da jeg synes at CSS-editoren ellers er dejlig at arbejde med.

8) Knud

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » tors 27. maj 2010 16:59

Jeg vil prøve at melde det som en bug til programmøren.

Kan du lave en prøveside med padding-problemet?
Mvh. Kim

Knud O
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: tors 27. maj 2010 11:25

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Knud O » tors 27. maj 2010 18:20

Hej

Nu har jeg prøvet at visualisere det med 4 vedheftede fotos.


mvh :-) knud
Vedhæftede filer
test_med_padding.JPG
Her har jeg tilføjet top-padding:10 px, og højden på blokken er øget 10px til 110px.
test_med_padding.JPG (18.81 KiB) Vist 11937 gange
uden_padding.JPG
Her ses hvorledes jeg har anvendt stilregler til første foto
test_uden_padding.JPG
Her har jeg lavet en stilklasse "hoved" på 100px høj og 900px bred
test_uden_padding.JPG (17.35 KiB) Vist 11937 gange

Knud O
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: tors 27. maj 2010 11:25

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Knud O » tors 27. maj 2010 18:22

Hej.
Hermed det sidste foto
Vedhæftede filer
med_padding.JPG
Her stilark med top-padding:10 px

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11812
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 21:45

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Kim Ludvigsen » tors 27. maj 2010 19:31

Tak for billederne. De hjalp mig til at indse det, som jeg egentlig godt vidste i forvejen: padding lægges altid til.

De kan se et par eksempler på nedenstående side med og uden padding.

http://www.html.dk/tutorials/css/lektion10.asp
P.S. html.dk er på mange punkter forældet, dog ikke dette.
Mvh. Kim

Knud O
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: tors 27. maj 2010 11:25

Re: Problemer med CSS

Indlægaf Knud O » tors 27. maj 2010 20:08

Tak for det, så er det på plads. :wink:


Knud