KompoZer / Nvu » layout med stil

leif sund
 

layout med stil

Indlægaf leif sund » man 2. aug 2010 15:48

Hej hej
Sidder og prøver at komme igang med Ludvigsens hæfte om kompozer
jeg når til side 23 hvor jeg går i står når jeg skal forsøge at forstår
linjen " giv hver boks en stil" .Som i øvelsen har jeg jeg bokse under rullemenuen ( ingen klasse) vælg logo og gentag med manu og indhold og giv dem deres tilsvarende stilklasser.
Jeg har sat musen på ordene trykket enter men intet syntes at kunne skabe en stil klasse som kan ses i status linjen.
hvad er tricket?

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6.5; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; OfficeLiveConnector.1.5; OfficeLivePatch.1.3)

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11432
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 22:45

Re: layout med stil

Indlægaf Kim Ludvigsen » man 2. aug 2010 19:22

Har du markeret ordene, inden du påfører stilklasserne?

Prøv evt. at gå videre til næste trin, hvor du opretter stilregler, så kan du meget nemt se, om du har fået påført stilklasserne.
Mvh. Kim

leif sunjd
 

Re: layout med stil

Indlægaf leif sunjd » tirs 3. aug 2010 22:30

Hej kim
msåke har jeg fået rem på stilklassen.
når jeg trykker enter på rullemenuen så jeg nrullemenuen ændres fra en
-- som top og nedenunder logo menu og indhold som de 3 næste
når jeg så trykker enter så ser jeg rullemenuen ændres toæ at blive de 3 ord
som nu står i rullemenuen som logo,menu,indhold
og nedenunder står de stå stadig hver for sig i rullemenuen
men resultatet af det her så når jeg med bredde udfyldning top margin mm så ville det være godt hvis de stod på siden som i hæftet
men det gør de ikke. den måde jeg får frem ( har gentaget det 3 gange for at være sikker på indtastningsfejl) er en boks med 135 px stående over sig og logo
menu
indhold
som står neden under indrammet af en fin boks¨
så klart en fejl
og har helt sikkert noget at gøre med måden jeg markerer de 3 ord
desværre ser jeg ikke en løsning i hæftet eller på nettet
sikkert mig der laver en dum fejl:)

hilsen Leif

Kim Ludvigsen skrev: Har du markeret ordene, inden du påfører stilklasserne?

Prøv evt. at gå videre til næste trin, hvor du opretter stilregler, så kan du meget nemt se, om du har fået påført stilklasserne.

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11432
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 22:45

Re: layout med stil

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons 4. aug 2010 00:25

Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår, hvad du gør, og hvad der sker. Du skriver bl.a. at du trykker på Enter - bruger du ikke musen til at vælge en af stilene fra rullemenuen?

Hvilken version af KompoZer bruger du? Det kan aflæses ved at klikke på menupunktet Hjælp => Om.

Kan du finde ud af at tage et skærmbillede? I så fald kan du indsætte et eller flere skærmbilleder her i forummet. Det vil være nemmere at hjælpe, hvis jeg kan se, hvordan det ser ud hos dig. Du kan læse, hvordan du tager et skærmbillede og får det indsat, her:
http://wiki.mozilladanmark.dk/wiki/Hvor ... et_billede
Mvh. Kim

leif sund
 

Re: layout med stil

Indlægaf leif sund » ons 4. aug 2010 13:10

Hej Kim
Det er jo en fornøjelse med så hurtige svar. Stor stor tak for hjælpen
I dag startede jeg forfra
fik oprettet stilklasserne og gik herefter op i rullemenuen
brugte musen til at markere logo som røg øverst op i rullemenuen - helt fint,.
derefter markering af menu og indhold
begge røg også op i rullemenuen
Dog tror jeg at de 3 klasser nu af betragtes som en stilklasse
jeg har vedlagt print
fortsatte så videre med div bredde og margin indstillinger
og kunne se hvordan hver ny instilling flyttede de 3 bokse samlet
så i stedet for 3 stilklasser har jeg fået lavet en samlet stilklasse som nok hedder logo indhold menu
jeg prøver lige videre
Vedhæftede filer
billede 2 (Small).JPG
billede 1 (Small).JPG

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11432
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 22:45

Re: layout med stil

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons 4. aug 2010 13:38

Dine billeder er lidt små/utydelige, men så vidt jeg kan se, ser det rigtigt nok ud.

Du var sikkert røget ind på et forkert spor forrige gang, og så kan det være meget fornuftigt at starte forfra.

Hvis du angiver flere stilregler på de forskellige stiklasser, skulle du meget gerne kunne se det på siden. Prøv fx at angive en større tekststørrelse (for eksempel 32px) på stilklassen logo.

For øvrigt, hvis du holder tasten Alt nede, når du tager et skærmbillede, tages billedet udelukkende af det aktuelle vindue, så du ikke får de andre ting på skærmen med. Og det er bedre at gemme skærmbilleder i png-formatet, da jpg-formatet gør denne slags billeder lidt utydelige.
Mvh. Kim

leif sund
 

Re: layout med stil

Indlægaf leif sund » ons 4. aug 2010 15:18

Hej Kim
kan se at jeg har brugt kompozer 0.8
den har jeg slettet og går nu i gang med 0.7 udgaven
ingen grund til at du bruger tid hvis jeg bruger et andet program end forudsat
så giv mig lige 24 timer så vender jeg tilbage