Skriv et svar: Thunderbird & Lightning » Thunderbird henter ikke mail fra server

Hvis du skal beskrive et problem, kan et skærmbillede ofte være en god hjælp. Læs evt. guiden Hvordan uploader jeg et billede.

For at hindre automatisk spam, beder vi dig svare på dette simple spørgsmål.
  • :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
  • BBkode er slået TIL
    [img] er slået TIL
    [flash] er slået FRA
    [url] er slået TIL
    Smilies er slået TIL
Udvidet visning

Emnegennemgang: Thunderbird henter ikke mail fra server

Re: Thunderbird henter ikke mail fra server

Indlæg af Ham med huen » tirs 25. jun 2019 20:49

Hej Nickolej.

Jeg har fået løst mit problem... ;)

Venlig hilsen
Christian.

Re: Thunderbird henter ikke mail fra server

Indlæg af Ham med huen » man 24. jun 2019 16:53

Hej Nickolaj

Så din mail sådan her ud, ligesom på billedet??Venlig hilsen

Christian
Vedhæftede filer
Billede 002.jpg

Re: Thunderbird henter ikke mail fra server

Indlæg af Nikolaj Lunøe » lør 23. feb 2019 20:04

Kære Kim –

Ikke for at vigte mig (I har mere forstand på det her end jeg) – men for det tilfælde, at en anden bruger måtte løbe ind i samme lille problem:

Thunderbird mente som sagt, at jeg havde 55 mails “til gode” på mail-serveren, mens webmail-serveren mente, at jeg havde 97 ikke-hentede mails (og kunne vise dem). Begge tal steg proportionalt i løbet af dagen, efterhånden som der ankom nye mails.

Jeg gik derfor ind på mailserveren og slettede de “overskydende” 42 mails – og vupti, så hentede Thunderbird straks de 55, der nu var tilbage.

Derpå kunne jeg på mailserveren flytte de 42 slettede mails tilbage (i mindre portioner) til samme mailservers indbakke – og så kunne Thunderbird pludselig også hente dem (helt uden problemer).

Dette tyder altså på, at “uenigheden” mellem Thunderbid og serveren om antallet (og dermed hvad der var hentet og ikke hentet) må have spillet en rolle.

Men mit problem blev altså løst. :-)

Tak endnu engang for jeres hjælpsomhed!

Mvh Nikolaj

Re: Thunderbird henter ikke mail fra server

Indlæg af Kim Ludvigsen » lør 23. feb 2019 18:32

Hej Nikolaj

Jeg har anonymiseret din mailadresse, så den ikke høstes af spambotter.

Der kan være en fejl, eller andet der driller, i en af mailene på serveren. Det kan også være grunden til, at der vises et forkert antal mails til hentning i Thunderbird. Du kan evt. logge ind på webmail og slette alle de mails, som du alligevel ikke skal gemme (altså, ud over spammailene).

Det vil typisk være en mail med en vedhæftet fil, der kan drille.

Thunderbird henter ikke mail fra server

Indlæg af Nikolaj Lunøe » lør 23. feb 2019 17:07

Kære Mozilla-specialister –

Nu har jeg igen fået et problem, jeg ikke ved, hvordan jeg kan løse:

Når jeg åbner Thunderbird, logger programmet tilsyneladende ind på min konto (den, der hedder nikolaj@**.dk) som det skal – og giver mig i nederste venstre hjørne beskeden: “nikolaj@**.dk: Henter meddelelse 1 af 55...”

Men der sker bare ikke noget. Der kommer ikke nye meddelelser i indbakken – heller ikke selv om jeg venter mere end 10 minutter (eller gentager proceduren).

Når jeg så logger ind på min konto via leverandørens webmail-service, kan jeg se, at der ligger 97 mails og venter på at blive downloadet (og altså ikke kun 55, som Thunderbird synes at mene).

Hvis jeg sletter et par af disse mails på webmail-siden (fordi der alligevel er tale om spam), så antallet daler (til mindre end 97), og derpå igen slukker og tænder Thunderbird, får jeg stadig samme besked i nederste venstre hjørne: “nikolaj@**.dk: Henter 1 af 55...”

Mit Thunderbird-program er sat sådan op, at det normalt sletter mails’ene på serveren, når disse er downloadet til min egen harddisk. Så det ser med andre ord ud til, at Thunderbird og mail-serveren (der befinder sig hos firmaet ScanNet) er uenige om hvilke mails, programmet allerede har downloadet (og dermed måske hvilken mail, der skal hentes først).

Er der noget, jeg selv kan gøre (via indstillingerne i Thunderbird) for at løse ovennævnte problem?

Med venlig hilsen
Nikolaj Lunøe

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:65.0) Gecko/20100101 Firefox/65.0