Skriv et svar: MozillaDanmark generelt » Off line data

Hvis du skal beskrive et problem, kan et skærmbillede ofte være en god hjælp. Læs evt. guiden Hvordan uploader jeg et billede.

For at hindre automatisk spam, beder vi dig svare på dette simple spørgsmål.
  • :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
  • BBkode er slået TIL
    [img] er slået TIL
    [flash] er slået FRA
    [url] er slået TIL
    Smilies er slået TIL
Udvidet visning

Emnegennemgang: Off line data

Re: Off line data

Indlæg af Kim Ludvigsen » søn 2. sep 2018 07:24

Sådan sletter du data, når du lukker Firefox:
https://support.mozilla.org/da/kb/ryd-h ... e-historik


Sådan bruger du de avancerede indstillinger:
https://support.mozilla.org/da/kb/konfi ... -i-firefox

Det er indstillingen dom.storage.default_quota, der bestemmer, hvor meget plads hvert websted har. Som standard er værdien i indstillingen 5120, svarende til ca. 5 MB. Men du tror sikkert heller ikke på mig, når jeg fortæller, at det kan være en dårlig ide at angive mindre plads.

Re: Off line data

Indlæg af Miccie133 » søn 2. sep 2018 04:07

der findes ikke avancerede indstillinger

Re: Off line data

Indlæg af Micci133 » søn 2. sep 2018 04:01

det mest ubrugelige svar du svarer ikke på mit spørgsmål og data bliver ikke slettet når jeg lukker så den holder ikke

Re: Off line data

Indlæg af Kim Ludvigsen » lør 1. sep 2018 06:17

Hej Miccie133

Offline data har ikke noget at gøre med spyware. Det er data, som et websted kan gemme til dit næste besøg, så de fx kan huske indstillinger, du har lavet. Hvert websted kan kun gemme 5 MB, hvilket er meget lidt i vore dage, og et websted kan kun aflæse sine egne data.

Det er ikke noget, der fylder din harddisk op, og der er desuden en begrænsning, så der samlet set ikke vil blive brugt mere end halvdelen af den ledige plads på din harddisk. Så selv hvis du ikke har ret meget ledig plads på harddisken, vil det ikke genere dig pladsmæssigt.

Den gemte data kan bruges til at spore dig, så webstedet fx kan se, hvor ofte du besøger det, men det er noget helt andet end spyware. Hvis du vil undgå den sporing, kan du forbyde cookies eller du kan slette alle webstedsdata, når Firefox lukkes. Men det vil betyde, at en del websteder enten ikke vil fungere eller vil fungere ringere.

Det er muligt at ændre grænsen på 5 MB i de avancerede indstillinger (dom.storage.default_quota), men det kan give dig problemer på nogle websteder. En bedre løsning vil være at slette data, når Firefox lukkes - men det er som sagt ikke en god løsning, det er blot bedre end at nedsætte grænsen.

Off line data

Indlæg af Miccie133 » lør 1. sep 2018 03:59

hvorfor kan man ikke vælge hvor meget plads sider må bruge på min HD før i tiden kunde jeg nul plads til data men nu er ful frem for al spyware på ens maskine

Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0