Skriv et svar: Firefox » Svindel

Hvis du skal beskrive et problem, kan et skærmbillede ofte være en god hjælp. Læs evt. guiden Hvordan uploader jeg et billede.

For at hindre automatisk spam, beder vi dig svare på dette simple spørgsmål.
  • :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
  • BBkode er slået TIL
    [img] er slået TIL
    [flash] er slået FRA
    [url] er slået TIL
    Smilies er slået TIL
Udvidet visning

Emnegennemgang: Svindel

Re: Svindel

Indlæg af Klaus-dk » tirs 29. jan 2019 20:45

Det rækker mit engelsk ikke rigtig til :(

Det må de danske administratorer vist tage sig af.

Re: Svindel

Indlæg af Nutella Petersen » tirs 29. jan 2019 19:03

Klaus-dk skrev: fattede ikke mistanke om at pop up-en ikke kom fra Mozilla.

Den slags bør anmeldes til Mozillas jurister i USA.

Følgende skema kan benyttes:
Help us safeguard Mozilla’s trademarks by reporting misuse.

Re: Svindel

Indlæg af Kim Ludvigsen » fre 25. jan 2019 15:47

Når du besøger en webside, efterlader din browser et fodspor, der bl.a. fortæller, hvilken browser du benytter. Havde du benyttet Chrome, havde du sikkert i stedet fået vist en spørgeundersøgelse om Chrome.

Den besøgte webside kan være en del af svindlen, men den behøver ikke engang at være det, det kan være de blot bringer reklamer fra annoncører, og at svindlerne så har fået listet en annonce ind den vej. De er desværre meget snedige, svindlerne, og der er mange der falder for deres numre.

Re: Svindel

Indlæg af Klaus-dk » fre 25. jan 2019 15:38

Hej Kim,
man bliver ikke "tydeligt" gjort opmærksom på en bestilling af abn.! Muligvis slet ikke - for de insisterede ikke på at jeg bare havde at betale.

Nå, men jeg skrev egentlig for at få at vide, hvordan "Spørgeundersøgelsen" til brugere af Firefox kan poppe up lige ud af det blå. Jeg har set svindel-forsøg i e-mails, der foregiver at komme fra f.eks Aldi. Dise e-mails har jo sjove afsender-adresser! Men jeg sad jo bare og brugte Firefox som browser - og fattede ikke mistanke om at pop up-en ikke kom fra Mozilla.

mvh
Klaus

Re: Svindel

Indlæg af Kim Ludvigsen » fre 25. jan 2019 14:57

Hej Klaus

Der er desværre nogle, som forsøger at narre andre ved at bruge troværdige firma- og produktnavne. Hvis man falder for et af den slags svindelnumre, kan man henvende sig hos sin bank og gøre indsigelse mod betalingen. Banken vil så tilbageføre pengene. Det er som regel nemmere end at prøve at overtale svindlerne - det kræver dog, at man ikke er blevet gjort tydeligt opmærksom på, at man bestiller et abonnement.

Det er muligt at uploade filer her, men det er ikke alle formater, der er tilladt, så måske du har prøvet med et forkert format. Vi tillader kun billedformaterne som fx png og jpg.

Svindel

Indlæg af Klaus-dk » fre 25. jan 2019 14:19

Denne tekst poppede uventet op:
"Kære FirefoxFirefox bruger,
Du er dagens heldige besøgende til: Januar 25, 2019Januar 25, 2019
Udfyld venligst denne korte undersøgelse, så siger vi Tak ved at give dig en chance for at vinde Samsung Galaxy S9! "

Det var spørgsmål om min brug af Firefox!!!

Det skete også for et par uger side, og jeg må advare mod at deltage. Det går ud på at franarre dig oplysninger om dit betalingskort og inden du er færdig har du tegnet et abonnement på 75 Euro om måneden (Fun4uToday). Og de forhindrer dig i at forsøge at stoppe betalingen af første rate!

Først da jeg skrev, at jeg ville anmelde dem for misbrug (abuse) af kreditkortoplysninger, fik jeg mine penge tilbage - og var blevet lidt klogere.

mvh
Klaus

Jeg ville gerne vedhæfte billede af pop-uppen, men filen blev afvist som et muligt angrebsforsøg.

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:64.0) Gecko/20100101 Firefox/64.0