Firefox » Webinarjam og Firefox

casper_r
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: man 18. jun 2018 11:53
Geografisk sted: Nykøbing F

Webinarjam og Firefox

Indlægaf casper_r » man 25. jun 2018 14:31

Hej alle

Jeg arbejder et sted, hvor vi afholder en række webinars. Typisk er der to til hvert webinar (en gæst + vært), og de sidder hver deres sted. Vi benytter Webinarjam ( http://webinarjam.genndi.com/ ) og den tekniske udfordring er, at vi ikke er herre over gæsternes tekniske setup. I dag havde vi problemer med en gæst, som benyttede Firefox. Gæsten loggede ind og så sit billede og interfacet, men kunne ikke se vores vært. I Chrome var der ingen problemer. Alt andet virkede for gæsten, men vores vært blev ikke registreret (billede og lyd). Der er den teknikalitet, at en gæst slet ikke kan logge ind før værten er logget på.

Herudover har jeg lidt udfordringer med Wistia ( https://wistia.com/ ) på vores side og Firefox ( eksempel https://www.golearn.dk/kurser/grundkurs ... noncering/ ). Der er flere brugere, som har annonceret problemer med at få Wistia-playeren til at virke "hver gang" i Firefox, og jeg kan simpelthen ikke dreje, hvad der er galt. Google søgninger giver en masse - primært - ældre tråde relateret til disse problemer.

Så nogle input til at få Webinarjam og Wistia til at virke bulletproff med Firefox modtages med kyshånd :-)

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_13_4) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.87 Safari/537.36
/casper

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 11963
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 22:45

Re: Webinarjam og Firefox

Indlægaf Kim Ludvigsen » man 25. jun 2018 15:12

Hej Casper

Det er svært at sige, hvad der går galt på webinar uden at kende personens setup. Det kan være noget så simpelt, som at der ikke kan bruges cookies, eller at vedkommende browser i privat tilstand, eller det kan være en udvidelse, der driller. Det kan også være et problem med en manglende tilladelse til at vise video og lyd.

Jeg går ud fra, at det samme gælder wistia-playeren. Jeg har ikke haft mulighed for at afprøve webinar, men wistia-playeren virker fint her i Linux og i Windows 10, og den virker også fint i privat tilstand.

Næste gang, du har en bruger, der ikke kan afspille wistia-videoen eller som ikke kan få vist webinar-video, kan du evt. prøve at få vedkommende til at starte Firefox i fejlsikret tilstand. Det vil deaktivere alle udvidelser, og dermed afsløre, om det er en udvidelse, der driller.
OBS! Fejlsikret tilstand deaktiverer også hardwareacceleration, så hvis det virker i fejlsikret tilstand, kan det også være hardwareaccelerationen, der driller.

Om fejlsikret tilstand:
https://support.mozilla.org/da/kb/loes- ... t-tilstand
Mvh. Kim

casper_r
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: man 18. jun 2018 11:53
Geografisk sted: Nykøbing F

Re: Webinarjam og Firefox

Indlægaf casper_r » tirs 26. jun 2018 08:42

Hej Kim

Webinarjam oplevede jeg en gang, og på grund af fejlens type
- Signal vikrer
- Video virker
- Interface virker
- Men den registrere ikke værten
Virker det nærmest som var det en fejl i serverside koden.

Det med fejlsikret tilstand prøver jeg næsten gang (via Teamviewer). Tak.

Dbh Casper
/casper