Thunderbird & Lightning » Mærkater/tags synkroniserer ikke

Gæst
 

Mærkater/tags synkroniserer ikke

Indlægaf Gæst » man 26. feb 2018 11:30

Vi bruger på kontoret alle samme mail konti, men sætter mærkater/tags på de forskellige emails, så vi kan holde styr på hvilke emails hører til hvem. Dette har førhen fungeret problemfrit, men for nyligt har vi tilføjet 2 nye mærkater/tags, hvilket har resulteret i at de ikke fungere optimalt længere.
Thunderbird synkroniserer ikke mærkaterne/tagsene ens på alles computere, og vi har nu brugt lang tid på at slette mærkaterne/tagsene og tilføje dem på ny, men vi kan ikke få det til at virke. Da vi kun har en fælles mailadresse, kan det ikke være grundet flere profiler, det er altså præcis samme mailadresse, som blot åbnes på flere forskellige computere.
Hvordan får man mærkater/tags til at synkronisere på alle computere, som mailen benyttes af (og synkronisere ens på alle computere)?

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.186 Safari/537.36

Jørgen Rasmussen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 5781
Tilmeldt: fre 28. dec 2007 17:40
Geografisk sted: Aarhus

Re: Mærkater/tags synkroniserer ikke

Indlægaf Jørgen Rasmussen » man 26. feb 2018 13:40

Thunderbird har som standard fem mærkater, som burde blive synkroniseret. (Vigtig, Arbejde, Personlig, Huskeliste og Senere). De fem mærkater kan man redigere (ændre navn og farve). De vil stadig blive synkroniseret. Hvis man laver flere end de fem mærkater via brugerfladen i Thunderbird, bliver de IKKE synkroniseret.
De er muligt at lave flere mærkater i Thunderbird, som synkroniseres, men det er lidt nørdet:

Afslut Thunderbird. Tag en sikkerhedskopi din Thunderbird-profil. Læs her: https://support.mozilla.org/da/kb/profi ... hunderbird

Start Thunderbird. Slet først de mærkater, der ikke synkroniseres (Indstillinger -> Visning -> Mærkater).
Sæt Thunderbird i offline-tilstand (Klik på ikonet i nederste venstre hjørne af Thunderbird-vinduet).


Åbn så Indstillinger. Klik på 'Avanceret' -> 'Generelt'. Klik på knappen 'Avancerede indstillinger…'. Klik på knappen 'Jeg lover at være forsigtig!'. Indsæt teksten mailnews.tags.$label i søgefeltet i vinduet about:config. Nedenunder kan du se de fem standardmærkater.
Hvis du vil lave et nyt mærkat, så højreklik et sted i vinduet og vælg Ny nøgle -> Streng. Indsæt teksten mailnews.tags.$label6.tag, og klik så på OK. Giv mærkatet et navn, og klik så på OK.
Hvis du vil lave endnu et mærkat, gentager du processen, men øger tallet i strengen 'mailnews.tags.$label6.tag' til 7. (Hver gang du laver et nyt mærkat, skal du øge tallet med 1).

Åbn herefter Indstillinger -> Visning -> Mærkater. Nu skulle du kunne se det/de nye mærkater. Tilføj farver til de nye mærkater.
Sæt Thunderbird i online-tilstand.

Ovenstående skal foretages på samtlige computere.
Hilsen Jørgen