Thunderbird & Lightning » fonttype og størrelse

isa
 

fonttype og størrelse

Indlægaf isa » tirs 14. aug 2018 16:54

Hej

Hvordan sætter man en font og dens størrelse, så den er permanent i alle de mails, man sender. Den skifter desværre hele tiden både i fonttype og størrelse.

vh
Isa

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

Kim Ludvigsen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 12090
Tilmeldt: lør 5. mar 2005 22:45

Re: fonttype og størrelse

Indlægaf Kim Ludvigsen » tirs 14. aug 2018 17:22

Hej isa

Det, som du vælger i indstillingerne, vil gælde for alle mails. Menuknap => Indstillinger => Redigering => tilpas indstillingerne i afsnittet under HTML. Men det er ikke kun dig, der bestemmer skrifttypen, modtagerens indstillinger har også betydning.

Hvis du har valgt standardindstillingen for skrifttype (Variabel bredde), så vil den viste skrifttype være den, der er opsat som standard hos modtageren. Selv hvis du angiver en bestemt skrifttype, fx Arial, så kan modtageren overtrumfe det valg i sine indstillinger (det er dog vist de færreste, der har valgt at overtrumfe).

Hertil kommer, at hvis du har valgt en bestemt skrifttype, som fx Arial, så er den måske ikke installeret hos modtageren, og så vises i stedet en anden. Det er derfor, "Variabel bredde" normalt er det bedste valg, for så vises mailen altid med den skrifttype, som modtagerens mailprogram er sat op til.

Noget lignende gælder for den valgte størrelse.

Det kan forøvrigt også gøre en forskel, om du sender mailen som en HTML-mail eller om den sendes i tekst-format.
Mvh. Kim