Thunderbird & Lightning » problem med import af VCARD filer (adresser)

Jensbergstein
 

problem med import af VCARD filer (adresser)

Indlægaf Jensbergstein » søn 24. feb 2019 13:43

Hej. Har haft problemer med at finde mine mails og adresser i forbindelse med reinstallation. Jeg har nu fundet alle mails - hurra - men af én eller anden grund er adresserne ikke fulgt med. Jeg har en mappe med vcard-filer fra en tidligere installation af EM klient, men de står ikke i den ønskede fil, vsc hed den vist, ellers kunne jeg have importeret den derfra. P.t kan jeg kun hente én ad gangen, og der er 75!.
Spørgsmål 1: Hvor gemmer Thunderbird adresser. Når jeg indsætter den gamle profils indhold i den nye profil kommer de ikke med?
Spørgsmål 2: Hvis ikke løsning findes vedr. 1), hvordan får jeg oprettet den nævnte fil?
Håber på en eller anden løsning.
mvh Jens

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.140 Safari/537.36 Edge/18.17763

Jørgen Rasmussen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 5346
Tilmeldt: fre 28. dec 2007 16:40
Geografisk sted: Aarhus

Re: problem med import af VCARD filer (adresser)

Indlægaf Jørgen Rasmussen » søn 24. feb 2019 18:13

Hej Jens

Thunderbird har som standard to adressebøger. Personlig adressebog og Indsamlede adresser. Filerne abook.mab og history.mab i profilmappen indeholder adresserne i de to adressebøger. Hvis du kan finde de to filer i den gamle profilmappe, kan du anbringe en kopi af dem i den nye profilmappe. Der ligger sikkert allerede to filer med det navn i den nye profilmappe, men da du ikke har importeret eller oprettet nye kontakter i de nye adressebøger, kan du omdøbe eller slette de to filer.

Husk at Thunderbird skal være afsluttet, mens du flytter/omdøber filer i profilmappen.
Hilsen Jørgen

Jensbergstein
 

Re: problem med import af VCARD filer (adresser)

Indlægaf Jensbergstein » man 4. mar 2019 09:45

Hej Jørgen
Jeg bruger den danske version af Thunderbird, version 60.5.1. De mapper du omtaler findes ikke i nogen af de 2 profiler (local og roaming). Og mit problem var ikke at få mine adresser over fra en tidligere Thunderbird, men at importere dem fra en mappe med små 100 vcardfiler fra en tidligere EM installation. Jeg kan importere 1 ad gangen, men det burde kunne lade sig gøre at importere alle på een gang. Jeg har på nettet fundet ud af at ganske mange har det samme problem, og jeg fandt en side med en løsning som virkede for vedkommende. Jeg prøvede det samme, men måtte opgive, da vejledningen bad mig klikke på emner under "Adds ON" som ikke findes i min danske version af TB. Nu prøver jeg at installere en engelsk version af TB og prøver lykken med den. Lykkes det, gemmer jeg profilerne fra den, installerer den danske version igen og bruger profilerne fra den engelske version. Spændende om det lykkes.
mvh Jens

Jørgen Rasmussen
MozillaDanmark
 
Indlæg: 5346
Tilmeldt: fre 28. dec 2007 16:40
Geografisk sted: Aarhus

Re: problem med import af VCARD filer (adresser)

Indlægaf Jørgen Rasmussen » man 4. mar 2019 10:22

Hej Jens

Jeg tror det stadig er muligt at importere mere end én vcf-fil ad gangen. Det kræver, at du installerer en udvidelse, der hedder 'MoreFunctionsForAddressBook'. Du skal hente version 1.0b8 nederst på denne side: https://freeshell.de/~kaosmos/morecols-en.html

Installer udvidelsen: Klik på menuknappen i Thunderbird, peg på Tilføjelser, og klik så på Tilføjelser. Det åbner fanebladet Tilføjelser. Klik på Udvidelser til venstre. Klik på ikonet med tandhjulet og vælg Installer tilføjelse fra fil…. Klik dig frem til filen morefunctionsforAB-TB3-1.0b8.xpi, som du hentede, og klik så på Åbn. Klik på knappen Installer nu. Genstart Thunderbird, når udvidelsen er installeret.

Importer vcf-filerne: Åbn Adressebog i Thunderbird. Markér på den adressebog, du vil importere adresserne i til venstre i vinduet. Klik på menuen Funktioner -> MoreFunctionsForAddressbook -> Actions for contacts -> Import vCard/vcf. Klik dig frem til mappen med dine vcf-filer. Klik på den første fil i mappen, tryk og hold Skift-tasten nede, og klik så på den sidste fil i mappen, så alle filerne er valgt. Klik på knappen Åbn. Nu skulle dine kontakter blive importeret.
Hilsen Jørgen