Firefox » Browser pop-ups med mystiske websider på min Android telefon

Xian
 

Browser pop-ups med mystiske websider på min Android telefon

Indlægaf Xian » tors 4. jun 2020 15:24

Min android telefon er de seneste dage blevet angrebet af en eller anden form for malware eller virus. Min Firefox browser kommer med automatiske pop-ups med underlige webadresser, som regel med en opfordring til at klikke på noget. Sproget er både på dansk og noget på russisk og en IT bekendt sporede de fleste af websiderne til at tilhøre den samme person i Ukraine. Der er også billeder af produkt reklamer eller bare piger.

Problemet startede med Chrome, der pludselig poppede op med disse websider, selvom jeg slet ikke bruger Chrome og faktisk har deaktiveret den. Så deaktivterede jeg den igen og tvangs-stoppede den. Siden har den ikke givet bøvl, men så begyndte problemet med med Firefox i stedet.

Problemet er oplevet af andre og er beskrevet rigtig godt på denne engelske supportside https://support.google.com/android/thre ... 0352?hl=en

Jeg har fulgt denne guide, som blev foreslået i supporttråden, men det hjælper ikke. Det sidste punkt i guiden er, at slette al data i browseren og starte den forfra. Ved genopstartning af Firefox påny, undlod jeg at logge ind med min profil og at synkronisere, for at se om det evt. kunne komme et andet sted fra (fx min computer), men det har ikke ændret på det.

Idag har jeg yderligere fået det problem, at jeg ikke kan komme på internettet på min telefon og ikke kan komme til at slette Firefox. Jeg har startet op i "sikker tilstand" og ville forsøge at slette Firefox app'en, men den kører og kører bare og vil ikke fortsætte.

Jeg har AVG sikring på min mobil, som ved scanninger ikke finder noget, og downloadede Malwarebytes, men den har ikke fundet noget malware heller. Andre med problemet har prøvet at nulstille hele telefonen til fabriksindstillinger, men siger, at det heller ikke hjælper. Jeg har ikke forsøgt dette endnu, for det er et kæmpe arbejde med genstallering.

HJÆÆÆLP!

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:75.0) Gecko/20100101 Firefox/75.0

Thilde
 

Re: Browser pop-ups med mystiske websider på min Android tel

Indlægaf Thilde » tors 4. jun 2020 17:06

Jeg har lige prøvet at afinstallere Firefox og installere Opera i stedet. Efter noget tid starter problemet igen. Så det afhænger åbenbart ikke af, hvilken browser, man bruger.